onsdag 4 maj 2011

Bloggkollen!

Bloggarna jag tagit en närmre titt på är Erik Nivas samt Olof Lundhs. Båda bloggarna är riktade till fotbolls- och sportintresserade individer. Olof Lundhs blogg marknadsförs via tv4s succés program Fotbollskanalen Europa samt hemsidan www.fotbollskanalen.se. Medan Erik Nivas väg mot celebriteten startade via några krönikor på Svenskafans samt gäst framträdanden på EuroTalk.

Erik Niva delar blogg med Simon Bank, som även han är en känd fotbollskrönikör, och deras blogg uppdateras ett par gånger i veckan med både aktuella och historiska händelser. Olof Lundh uppdaterar också sin blogg ett par gånger i veckan.

Lundh skriver på ett mer seriöst sätt, medan Niva väljer att ta med lite komedi i sina inlägg, vilket gör det roligare och mer intressant att läsa. En sak som båda gör är att dem tar tag i problemen som börjat dyka upp i fotbollen och breddar ut det i ett större perspektiv som en vanlig åskådare inte gör. Om vi tar El Clásico finns det flera artiklar och perspektiv som tas upp som få tänker på. Vidare har Niva en stor inlevelse när han skriver, samt är han grymt bra på att hålla sig neutral.

Olof Lundhs blogg påverkas negativt av layouten i mitt samtycke, just på grund av att det är för mycket som sker runt om inläggen. Därför föredrar jag att följa Niva/Banks, det känns som att all fokus ligger hos inläggen och inte det som händer runt om kring.

Ciao!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Bra analys av två bloggar där det är du(fotbollsintresserad) som är målgruppen. Båda har ju fått "ärva" form från Aftonbladet/Fotbollskanalen och det blir som du skriver istället språket,bildval och användandet av filmer som till viss del skiljer dem åt.
    Håller helt med dig om att en språklig ton som tilltalar blir viktigt i bloggen.

    Har du fått några tips om hur du ska göra din blogg läsvärd/intressant/inbjudande?

    SvaraRadera